LOGO
ISO

doe het zelf

DOE HET ZELF PARKET

ROWI EN ISOPARQUET BIJ UISTEK GESCHIKT VOOR DOE HET ZELVERS.

Door het uitgekiende systeem en de bijzondere legwijze zijn Rowi en Isoparquet gemakkelijk te leggen door de doe het zelver. Alles is reeds voorgeschuurd en voorgelijmd waardoor het leggen van de vloer een fluitje van een cent is. Tevens is het mogelijk de vloeren af fabriek te voorzien van olie waardoor de vloer na het leggen gelijk bewoonbaar is. 

VOORBEREIDING

Controleer of de vloer goed vlak is en dat kunt u het beste doen door een rechte plank van om en nabij de 2 meter op de kale vloer te leggen. Als er geen grotere nivoverschillen zijn dan 3 mm dan is de vloer geschikt voor ons systeem. Mocht u twijfelen neem dan even contact met ons op om u te adviseren.

stofzuigen STOFZUIGEN

Voor we beginnen met het leggen van het geluids/vochtscherm eerst goed stofzuigen. Wij adviseren om de gehele ruimte 1 x in de breedte en daarna 1 x in de lengte te stofzuigen om te waarborgen dat alle ongerechtigheden en stof verdwenen zijn.

BENODIGDHEDEN OM DE VLOER TE LEGGEN.

RUBBER HAMER        STANLEYMES         VERSTEKBAKJE  

RUBBER HAMER  STANLEYMES        VERSTEKBAK

HET LEGGEN VAN DOE HET ZELF PARKET VAN ROWI

haarvilt GELUIDSISOLERENDE ONDERVLOER.

Haarvilt ondervloer is voorzien van een vochtbestendige folie. Rol deze uit over de vloer met de viltlaag naar beneden. Plak de stootnaden af met plakband zodat er geen optrekkend vocht van onderen bij de vloer kan komen.

VLOERPLAATJES LEGGEN LEGGEN VOORGELIJMDE ONDERVLOER

Leg de ondervloerplaatjes diagonaal op het haarvilt. Dit doen we om en om , 2 in de breedte en 2 in de lengte , zodat er steeds een diagonaal vierkant ontstaat. Als de vloerplaatjes erin liggen kunt u rustig over de voorgelijmde vloer lopen maar zorg ervoor dat u geen stof aanbrengt op de voorgelijmde ondervloer.

rowi parket MONTAGE VAN HET DOE HET ZELF PARKET

Zet van tevoren met een potlood een rechte lijn op de voorgelijmde ondervloerplaatjes welke als basis dient. Leg het voorgelijmde parket voorzichtig op de ondervloer en als het goed ligt klopt u het vast met een rubber hamer. Zet 4 a 5 banen op en breng deze in zijn geheel over en hierna kan een kind de was doen.

plinten plaatsen  PLINTEN PLAATSEN

Als de gehele vloer erin ligt direct verder gaan met het plaatsen van de plinten. Dit moeten plinten zijn die aan de wand bevestigd worden en zodoende tegendruk geven aan de vloer. Als u heeft gekozen voor een behandelde vloer kunt u direct beginnen met het terugplaatsen van uw meubelen en aan het eind van de dag onderuitgezakt met een hapje en een drankje bijkomen van al uw inspanningen..

vloer HET RESULTAAT

Een schitterende vloer die een leven lang mee gaat. Een professional had het niet beter gekund als u en nog sterker u bent beter als de professional omdat u een compleet spijkervrije parketvloer heeft gelegd dus geen ontsierende spijkergaatjes in de vloer. Kom langs en overtuig u in onze showroom en bespaar duizenden Euros op uw mooie vloer.

KLIK HIER VOOR AANBIEDING